Inventering "Vill du hjälpa till"

I nuläget finns inga indikationer på att det kommer att komma registrerade Ukrainska flyktingar till Malå kommun, men förutsättningarna kan komma att ändras och därför fortsätter inventeringen "Kan du hjälpa till".

Inom ramen för kommunens mottagande finns det i dagsläget inte något behov av att privatpersoner erbjuder boenden. Kommunen kan heller inte teckna avtal med privatpersoner som erbjuder boende till flyktingar. Skulle situationen förändras så kommer vi att informera om det.

Inventering "Vill du hjälpa till?"

För ett eventuellt mottagande behöver vi nu din hjälp. Det vi i dagsläget behöver är sängar, madrasser, täcken, kuddar och sänglinne. Följ länken till vår E-tjänst för inventeringen och berätta vad du kan bidra med.

E-tjänsten når du via Malå kommuns E-tjänsteportal

Om du inte har möjlighet att använda E-tjänsten är du välkommen att ringa direkt till Ethel Cavén, tfn: 0953-140 74 så tar hon emot dina uppgifter via telefon.

Vad kan jag göra som privatperson?

Ett sätt att hjälpa till kan vara att skänka pengar till olika hjälporganisationer som själva då kan välja hur dina resurser kan användas på bästa sätt.

Har du saker, kläder eller annat som du vill skänka (som vi inte frågar efter i inventeringen) är du välkommen att ta kontakt med Galejan Secondhand som kommer att vara mottagningscentral. Du når Galejan på tfn: 0953-140 42.

Har du boende som du vill erbjuda vill vi tipsa dig om att vända dig till:
tryggstartisverige.se

Senast uppdaterad den 8 april 2022