Internationella kvinnodagen - den 8 mars

Internationella kvinnodagen infaller den 8 mars varje år och uppmärksammar ojämställdhet och kvinnors situation över hela världen.

Den internationella kvinnodagen instiftades 1910 av den socialistiska världsorganisationen Andra internationalen på initiativ av den tyska kommunisten Clara Zetkin.

I Malå är kvinnor viktiga! Det som är bra för Malås kvinnor är bra för hela samhället, vilket bidrar till en levande plats och en attraktiv Malåbygd. Vi har därför under ett antal år uppmärksammat den Internationella kvinnodagen med att bland annat att erbjuda föreläsning, stand-up föreställning, afternoon tea och gemensam sparktur. Vi har synliggjort kvinnor i vår kommun i tryckt material och på sociala medier och kvinnorna i fotocollaget är några av kvinnorna som var med.

Den 8 mars är det dags igen! För att hedra alla kvinnor, för allas lika värde, för en inkluderande, hållbar och attraktiv bygd!

Vi börjar dagen med Godmorgon Malå kl 08.00 på Malå Hotell, med föreläsningen Jämställdhetsarbete i tre dimensioner med Pär Lärkeryd VD Norra skog. Nanne Grönvall uppträder i Rökå, vi kommer att ha kvinnliga superhjältar ute på samhället med mera. Program hittar du i text och bildpuff här på sidan

 

Artisten Nanne Grönvall i röd skinnjacka och svarta byxor och svart tröja. Bakgrunden är svart.   

Bilder:
Nanne Grönvall, Foto: Karin Törnholm
Per Lärkeryd


Senast uppdaterad den 2 mars 2022

Translate the website with Google translate.