Sommarkväll, flera renskötare i hage med renar under kalvmärkning.

Fotograf: Ricke.se

Företagsnätverk

Här presenteras de företagsnätverk som finns representerade i Malå kommun. Klicka på underrubrikerna för att lära känna organisationerna ytterligare.


Malå sameby

Malå sameby är en skogssameby som har kalvningslandet och åretrunt markerna i och runt Malå kommun medan vinterbetesmarkerna ligger inom Norsjö, Skellefteå och Robertsfors kommuner.

Att vara renskötare är en livsstil och innebär ett hårt arbete året runt, där det yttre trycket från konkurrerande markanvändning ökar vilket försvårar för renskötseln.

Kontakta Malå Sameby via e-post: malasameby@biegga.com


Företagarna Malå 

Företagarna Malå är en av region Västerbottens 16 föreningar. Föreningen anordnar träffar och aktiviteter som är till nytta för dig som medlem. 


Gold of Lapland ekonomisk förening

Gold of Lapland är en ekonomisk förening som ägs av 56 företag och även en turistdestination som geografiskt sträcker sig över Lycksele, Malå, Norsjö, Robertsfors, Vindeln, Skellefteå, Sorsele och Arvidsjaur.

 


Lantbrukarnas Riksförbund

LRF Malå-Norsjö är en av region Västerbottens 39 avdelningar. Föreningen anordnar träffar och aktiviteter som är till nytta för dig som medlem, för samhället och för de gröna näringarna.


Nätverket UEM - Unga Entreprenörer i Malå

 

Senast uppdaterad den 23 april 2020

Translate the website with Google translate.