Aktuellt

Silverfärgad bärbar dator som står öppen på ett grått underlag,  till höger ligger en mobiltelefon som ligger upp och ned, svarta solglassögon och till vänster står en blomma med vit kruka

ABONNEMANG SOM KRÄVER NYARE TYPEN AV CPE-DOSA

Leverantören A3 (tjänsteleverantör av bredband) levererar numera högre hastigheter än 100 Mbit/s på Malå kommuns fibernät. För att du som kund ska kunna teckna ett abonnemang med högre hastighet än 100 Mbit/s krävs det att du har den nyare typen av CPE-dosa.

Malå kommun har meddelat A3 om på vilka adresser i kommunen som har utrustning som klarar av hastigheten. Tyvärr har inte A3 brytt sig om informationen utan fortsätter sälja sådana abonnemang till alla adresser, inklusive de som inte klarar av det.
 
För att du som kund ska kunna teckna ett abonnemang med högre hastighet än 100 Mbit/s krävs det att du har den nyare typen av CPE (dosan på väggen där fibern kommer in). På den gamla typen av CPE står det ”Fiber2home” och på den nya står det ”RAYYCORE. 

Vill du byta till den nya typen av CPE är du välkommen att kontakta IT-enheten på Malå kommun. Den nya typen av CPE medger också att man kan teckna ett TV-abonnemang hos ”sappa.se”.

Kontaktuppgifter till IT-enheten hittar du i textpuff här på sidan.
Senast uppdaterad den 2 mars 2021

IT - ADMNISTRATIVA ENHETEN

IT
E-post: itenheten@mala.se

IT-samordnare

Rune Nilsson
Tfn: 0953-140 23
E-post: rune.nilsson@mala.se

IT-tekniker
Magnus Rönnberg
Tfn: 0953-140 24
E-post: magnus.ronnberg@mala.se

IT-tekniker/E-tjänstesamordnare
Jan Bergström
Tfn: 0953-140 22
E-post: jan.bergstrom@mala.se

IT-tekniker - Nilaskolan
Kristoffer Andersson
Tfn: 0953-140 25
E-post: kristoffer.andersson@mala.se

Besöksadress
Storgatan 13 samt Skolgatan 2E

Postadress
Malå kommun
IT-enheten
Storgatan 13
939 31 MALÅ

Translate the website with Google translate.