Language Lättläst E-tjänster
Närbild på blommor i sommarsolen.

Fotograf: Malin Hedman

HÄLSOFRÄMJANDE NATUR

Delta i medborgarforskning om hälsofrämjande natur.

Att vi mår bra av att vara i naturen är väl belagt, men i vilken typ av natur och på vilka platser mår vi som bäst? Det vill det svensk-finska projektet Nordic Nature Health Hub ta reda på genom Naturhälsokartan, en ny webbaserad applikation.

Nu har projektet Nordic Nature Health Hub släppt sin webbapplikation om natur och hälsa Naturhälsokartan! Genom medborgarforskning samlas information om hälsofrämjande platser i naturen. Sprid gärna och följ vårt arbete!

Projektet vill med hjälp av Naturhälsokartan samla information om hur en plats i naturen påverkar ens hälsa. Insamlade data används till en analys över var den mest hälsofrämjande naturen finns i landskapet. Analysen kommer att publiceras i Naturhälsokartan och kommer att vara tillgänglig för alla. Ju mer data vi får in i Naturhälsokartan, desto noggrannare analys kommer vi att kunna göra. Underlaget kan också användas för kommuners planering.

Kombinera utflykten med att bidra till studie.

Ta en paus i naturen och reflektera över hur platsen påverkar din hälsa.
I Naturhälsokartan kan du sedan registrera din upplevelse. Genom att klicka på smiley-symbolen högst upp i kartan öppnas ett formulär där du kan lämna ditt svar. Du behöver inte logga in eller ladda ner någon app för att använda kartan.

Länk till mer information om Naturhälsokartan: https://www.luke.fi/hubben/naturhalsokartan/

Direktlänk till Naturhälsokartan: https://naturhalsokartan.sokigohosting.com/SMART?profile=nnhh

Läs mer om Naturhälsokartan i vårt pressmeddelande: https://www.pressmachine.se/pressrelease/view/delta-i-medborgarforskning-om-halsoframjande-natur-18354

Kontakt Naturhälsokartan:  
Julia Pettersson
julia.pettersson@lansstyrelsen.se,
Tfn 010-225 44 69 om ni vill veta mer eller har frågor.

Senast uppdaterad den 12 juni 2020

Kontakt

Administratör/handläggare
Tfn: 0953-140 65
E-post: ks@mala.se 

Besöksadress: 
Storgatan 13, 939 31 Malå  

Aktuellt

Translate the website with Google translate.