Aktuellt

Bild på en leende kommunstyrelsens ordförande i Malå, Lennart Gustavsson.

KOMMUNSTYRELSENS ORDFÖRANDE ÖNSKAR GOD JUL

Det stundar helger. Trots att det verkar som om både influensa och Covid-19 fortfarande gör livet svårt kan vi förhoppningsvis få möjlighet att träffa nära och kära.

Eftersom vi har en underbar natur inpå knutarna så kan vi få tid till skidåkning, promenader, snögrottsbyggande, m.m. Blir det för kallt finns alltid läsning, sällskapsspel eller bara vanliga mänskliga samtal att fylla dagen med. Vi lever trots allt i en del av världen där vi har det ganska tryggt. Vi är nära varandra och vi bryr oss varandra. Låt oss fortsätta med det och också visa för andra hur vi har det i Malå.

Det politiska styret de närmast fyra åren blev klart i och med kommunfullmäktiges sammanträde 5/12. Det blev en liten udda lösning som bl.a. innebär att jag fungerar som kommunstyrelsens ordförande de två första åren för att sedan följas av två år med Cecilia F Stenlund (L) i ledningen. Mikael Abrahamsson (S) fungerar som kommunstyrelsens vice ordförande under kommande mandatperiod. Förhoppningsvis kan styrning och ledning av Malå kommun bidra till en positiv utveckling för Malåborna.

Framtiden då......vi lever i en osäker tid med krig i vår närhet, stigande priser på det mesta, en klimatutmaning m.m. Men en sak är säker när det gäller framtiden och det är det att den kan vi påverka, historien kan vi bara lära oss av. Just det att vi kan påverka framtiden både som individer och tillsammans gör den spännande och fullt av möjligheter. Jag hoppas att det kommande året innebär att vi tillsammans kan göra Malå kommun till en ännu bättre kommun att leva och verka i. Vi ska utveckla de kommunala basverksamheterna inom förskola, skola och äldreomsorg. Dessutom hoppas jag att kommunens service till invånarna generellt ska utvecklas ännu mer. Öppenhet och dialog ska vara ledord! Även om vi som människor tycker olika så är det respekten för varandra och allas lika värde som gör ett gemensamt arbete möjligt.

Jag vill nu önska er trevliga helger. Till er som arbetar under helgerna och högtiderna för att vi andra ska få service, vård och omsorg vill jag rikta en speciell tanke.

Till sist: Bry er om varandra, ta vara på nuet och se möjligheterna i framtiden!

Senast uppdaterad den 22 december 2022

Translate the website with Google translate.