Language Lättläst Lyssna E-tjänster

NY TOBAKSLAG FRÅN 1 JULI 2019

Från och med den 1 juli 2019 gäller en ny lag om tobak och liknande produkter.

Utökat rökförbud

Riksdagen har röstat igenom en ny tobakslag. Lag om tobak och liknande produkter kommer att börja gälla från den 1 juli 2019 och innebär en del förändringar både för dig som röker och för dig som säljer tobak.

Ett flertal nya platser utomhus omfattas av rökförbudet. Särskilt uppmärksammat är det slopade undantaget på uteserveringar till restauranger och caféer, vilket innebär att du inte längre kan röka på en uteservering. Andra platser där rökförbud kommer att råda är utomhusplatser för inrikes kollektivtrafik, inhägnade platser utomhus huvudsakligen avsedda för idrottsutövning, lekplatser dit allmänheten har tillträde och entréer till lokaler dit allmänheten har tillträde.

Rökförbudet omfattar även fler produkter. Utöver tobak är det också förbjudet att använda elektroniska cigaretter, röka örtprodukter och användning av njutningsmedel som till användningssättet motsvarar rökning men som inte innehåller tobak, till exempel så kallade rökstenar. Förbudet gäller även inhalering av förångad eller på annat vis upphettad tobak.

 

Senast uppdaterad den 5 juli 2019

VÄXEL

Malå kommun
Tfn: 0953-140 00

Translate the website with Google translate.