Aktuellt

Kille med keps står på Tjamstanberget och tittar ut över Malå. Det är sommarkväll och solen har precis gått ner bakom berget.

Fotograf: Malin Hedman

VÄDJAN EFTRER HELGENS NEDSKRÄPNING PÅ TORGET

Under en längre tid har vi i Malå haft en ”trend” där vi ser att skadegörelse och nedskräpning ökar. Torget är en sådan plats som i princip varje helg skräpas ner med flaskor, burkar, kartonger och massvis med krossat glas.

Malå kommun vädjar nu till alla invånare i kommunen, oavsett ålder, att tänka på Malås bästa. Vi måste hjälpas åt att få stopp på denna negativa trend. Givetvis vill vi ha ett levande samhälle där Torget och andra allmänna platser är till för umgänge och aktivitet, men respekten för vårt fina samhälle och alla som bor här måste finnas med i bilden. Vi måste vara rädda om varandra och det vi har. I slutändan hamnar kostnaderna på skattebetalarens nota eftersom det är någon som ska städa upp efter den som skräpat ner och laga det som rivits sönder.

Bilden visar hur det såg ut på torget efter helgen. Måndag morgon var personal från parkförvaltningen där och städade. En entreprenör var också där med maskiner och sopade. En kostsam historia som jag och du får betala för.

Bild från torget i Malå som visar nedskräpning med krossat glas, burkar, flaskor och kartonger.

Under lördagskvällen och natten mot söndag kappkörde dessutom bilar genom samhället vid ett flertal tillfällen och hög musik spelades långt in på natten. För många innebär det en störd nattsömn och många invånare uttrycker en stor oro för att en allvarlig olycka ska ske.

Malå kommun har polisanmält helgens nedskräpning och har även kontaktat närpolis Bo Sandström för att få en dialog om vad som kan göras.

Tillsammans för Malås bästa!

Senast uppdaterad den 17 augusti 2021

Translate the website with Google translate.