Fritidsgården Kosmos.

Fritidsgården Kosmos

Fritidsgården Kosmos stänger tillfälligt med anledning av Coronaviruset, Covid-19.
Med anledning av den ökade smittspridningen har Krisledningsgruppen i Malå kommun fattat beslut om tillfällig stänga den öppna fysiska mötesplatsen Fritidsgården Kosmos. Beslutet gäller till den 8 december men kan komma att förlängas. Vi ser nu över hur vi kan ställa om fritidsgårdsverksamheten ytterligare. Välkommen med din idén till:
E-post: asa.soderlund@mala.se
Tfn: 0953-141 00.

Ta hand om dig och varandra!Välkommen till fritidsgården Kosmos! Vi har öppet förmiddagar under skoltid och tre kvällar i veckan. Vi jobbar med öppen och spontan verksamhet. Det betyder att vi inte har färdiga veckoprogram utan lyssnar in ungdomarnas önskemål och idéer. Vi strävar att besökarna så långt som möjligt själva ska bestämma och vara delaktiga i vad som händer på gården.

Personalen på fritidsgården, fritidsledare, stöttar ungdomar att arrangera olika aktiviteter, event, turneringar, temakvällar och resor. Vill du/din organisation samarbeta med fritidsgården och genomföra aktiviteter med och för ungdomar i vår kommun, är ni varmt välkomna att kontakta oss. På fritidsgården arbetar, Abbas, Anette, Caroline, Khalid, Magdalena och Åsa.  

Med och för unga i kommunen, i samspel med lokala aktörer planera:

  • Höstlovsverksamhet
  • Sportlovsverksamhet
  • Förebyggande skolavslutningsverksamhet

Här träffas kompisar. På gården behandlar vi varann med respekt för att ALLA ska känna glädje och trygghet. Under öppethållandet följer vi vissa regler för att alla ska känna sig välkomna och må bra i vår verksamhet.

Ta del av gällande regler och riktlinjer här: Regler och riktlinjer på fritidsgården Kosmos

Fritidsgården Kosmos är en drogfri mötesplats för barn och unga, både dagtid och kvällstid. Utgångspunkten för detta är den antagna drogpolicyn - vilket innebär en nolltolerans när det gäller tobak, alkohol, sniffning, dopning och narkotika under all verksamhet inom skolans- och fritidsgårdens område.

Drogpolicyn är handledande för fritidsledarnas arbete, och styr vårt agerande vid oro eller misstanke. För att tydliggöra ställningstagandet rörande nolltoleransen arbetar vi vissa kvällar också med slumpvisa blåstester med alkoholmätare. Drogpolicyn är fastställd av Barn och Utbildningsnämnden.

Läs mer om Drogpolicy för förskola/skola/fritidsgård i Malå kommun

Frågor/funderingar? Kontakta oss gärna! Alla är hjärtligt välkomna!


Tjejkraft på Kosmos 

Under 2015 bedrev Fritidsgården Kosmos tillsammans med ABF gruppverksamhet för flickor, TJEJKRAFT.

Med kultur som verktyg har fördes samtal inom aktuella områden som rör livet som ung tjej. Ledare var Isabelle Björklund och Ida Renström, verksamheten resulterade bland annat i en film, ta del av resultatet här: https://vimeo.com/125435356

Filmen är gjord av Isabelle Björklund.

Tjejkraft getting lost from Isabelle Björklund on Vimeo.

Senast uppdaterad den 20 november 2020

Translate the website with Google translate.