Vintervy tagen från Tjamstanbacken över Malå samhälle.

Fotograf: Malin Hedman

Flytta till Malå

Malå med allt så nära. En välkomnande och trygg kommun där utveckling sker! Välkommen att bo, leva och verka i Malå!

Vilka är vinsterna för dig och din familj om du väljer Malå?

Det är enkelt att bo och leva i Malå. Det finns en närhet mellan människor och det är nära till allt: affärer, sjukstuga, tandläkare, skola, slalombacke, skoter- och skidspår samt jobb. Tack vare det förenklas vardagen så att du slipper stress och du sparar tid som du kan lägga på familjen, vänner och intressen.

Närhet ger personliga möten, trygghet och bra service, från både kommunen, civila samhället, företag och organisationer. Är du trött på bilköer, p-avgifter och höga boendekostnader kan Malå erbjuda unika boendemöjligheter och ett rikt liv i en idylliskt vacker natur- och fritidsmiljö med Malån, skogar, sjöar och en levande landsbygd. Fjäll och hav är bara några timmar bort. Det samma gäller avståndet till större städer och universitet. Kommunikationerna är goda.


Malå är ett lugnt och tryggt samhälle att växa upp i. Här kan du verka i ett diversifierat näringsliv som kännetecknas av ett gott entreprenörskap, utveckling och tillväxt. Den offentliga sektorn är viktig. I Malå finns intressanta och utvecklande jobb både för dig som är akademiker och för dig som valt ett praktiskt yrke. Möjligheterna till sommarjobb,
examensarbete och praktik är goda, liksom ungdomarnas möjligheter att komma in på arbetsmarknaden.


I Malå finns en öppenhet, lyhördhet och ett inkluderande förhållningssätt – alla är välkomna och viktiga här: flickor och pojkar, kvinnor och män, äldre och unga, svensk- och utlandsfödda. Vi vill att du ska tro på din egen företagsamhet och framtid i Malå.
Nu satsas det på nyproduktion av hyresbostäder i Malå, men om du vill bo i egen villa finns det prisvärda hus att köpa, både i Malå samhälle och i byarna runt omkring. Det finns också tomter för småhus om du vill bygga nytt.


Vi på Inflyttar- och integrationsservice stödjer dig som är nyinflyttad i vår kommun och dina medföljande familjemedlemmar. Vi guidar dig in i det lokala samhället: underlättar kontakter med olika aktörer, ger information om service och utbud i kommunen och erbjuder praktisk hjälp med att lära känna Malå. 

Läs om Malå på www.nykommun.se

Läs om pågående projekt Move up North 


Välkommen till Malå!

Senast uppdaterad den 16 april 2024

Translate the website with Google translate.