Language Lättläst Lyssna E-tjänster

Fotograf: Aleksandra Simanovskaya

Inflyttarservice

Att du sugen på att flytta hit eller vill du bara hålla dig informerad om vad som händer i vår kommun året runt? Tveka inte att kontakta oss på Inflyttarservice. Vi hjälper dig gärna med tips, information och kontakter för arbete, bostad, skola, barnomsorg med mera.

Malå kommun arbetar aktivt för att locka fler invånare och erbjuder härliga boendemiljöer och hög livskvalitet. Tycker du också om att ha gott om plats, nära till storslagen natur och ett liv utan bilköer – då är vår kommun platsen för dig.

Möjligheter till utveckling

Mångfald är viktigt hos oss, inflyttare med nya kunskaper och erfarenheter berikar och skapar en intressant och kreativ miljö. Här finns möjlighet för både människor och företag att utvecklas.

Läs gärna numret av Malå Näringslivsnytt som handlar om inflyttning och låt dig inspireras! På sidor 6– 28 i Näringslivsnytt 2019, N1 möter du företagare, besökare, nyinflyttade och tjänstepersoner som berättar om vad de tycker om Malå idag.

Vi på Inflyttarservice kan hjälpa till med:

  • Information om vad ni bör tänka på innan flytten.
  • Kontakter till kommunens hela organisation som exempelvis barnomsorg och skola.
  • Kontakter med myndigheter.
  • Kontakter för att hitta nytt boende.
  • Kontakter med arbetsgivare.
  • Kontakter till olika föreningar och aktiviteter.
  • Allmän rådgivning

 

För mer information om turistmål, boende, evenemang, sevärdheter, konferensanläggning och mycket mer gå in på www.visitmala.se.

Bra att veta

Här finns information som är bra för dig som är på kortare eller längre besök i kommunerna Norsjö, Malå, Sorsele, Arvidsjaur, Arjeplog eller Skellefteå.

Bra att veta för dig på kortare besök (pdf, öppnas i nytt fönster)

Bra att veta för dig som är på en längre vistelse (pdf, öppnas i nytt fönster)

Senast uppdaterad den 10 januari 2020

Translate the website with Google translate.