Aktuellt

Tecknad bild med olika förpackningar.

Fotograf: FTI

VAD FÅR LÄMNAS PÅ ÅTERVINNINGSSTATIONERNA (ÅVS)?

Återvinningsstationerna runt om i kommunen är till för att lämna förpackningar av glas, plast, metall, papper och tidningar.

Stationerna har byggts upp av producenterna, det vill säga de som tillverkar, importerar eller säljer förpackningar eller tidningspapper. FTI (Förpacknings -och tidningsinsamlingen) är ansvariga.

Insamlingen bekostas genom en återvinningsavgift som man lagt på priset på alla förpackningar. Alltså är det vi konsumenter, du och jag, som betalar för detta.

Inga hushållssopor får lämnas på återvinningsstationen. Inte heller miljöfarligt avfall och övriga grovsopor, då de inte ingår i producenternas ansvar och system. Dessa ska lämnas på Återvinningscentralen (ÅVC) i Malå som finns på Industrivägen 5, Östra Industriområdet. Läs mer om öppettider med mera för ÅVC.

Lämna dina förpackningar och tidningar i rätt behållare. Lägg ingenting på marken! Om containern är full anmäl om tömning till FTI:s kundtjänst tfn: 0200-880 311 eller via deras hemsida: https://ftiab.se/172.html  och givetvis tar du med dina förpackningar och kollar av om du kan lämna dem på en annan återvinningsstation i kommunen, eller så återkommer du när containern är tömd.

Tack för att du bidrar till att förpackningar återvinns och för att du inte skräpar ner vid återvinningsstationerna i vår fina kommun!

Bild: FTI

Senast uppdaterad den 8 november 2021

FTI

Förpacknings- och tidningsinsamlingen
Kundtjänst
Tfn: 0200-88 03 11

Translate the website with Google translate.