Language Lättläst E-tjänster
Galejans entréskylt.

Fotograf: Ingela Westerlund Svahn

Galejan

Galejan är en verksamhet som strävar efter att ge en bra service till Malåborna. Vi jobbar med att skapa meningsfull sysselsättning till personer med psykisk ohälsa eller funktionsnedsättning. Målet är att de som kommer till oss ska kunna få möjlighet till egen försörjning och kunna komma sig ut i arbetslivet. Vi kan därför ibland vara ganska många som jobbar här. Alla gör sitt bästa utifrån sin förmåga.

På Galejan tar vi på oss olika uppdrag utifrån möjlighet och kompetens. Det kan t.ex. vara att vi hämtar grovsopor, utför enklare städuppdrag, leverans av fika med mera. Enklast är det att ringa oss och höra om vi har möjlighet att göra det du vill ha hjälp med .

Varje dag kör vi ut mat till våra äldreboenden och förskolor. Maten hämtar vi på Grytan.  

Vi utför inte flyttningar av möbler men om du vill skänka saker till Galejan så kan vi komma och hämta sakerna vid behov.

Fixarservice
Vi utför väntjänstuppdrag i mån av tid och möjlighet.
Du som är äldre och/eller har en funktionsnedsättning kan få hjälp med en del praktiska vardagssysslor. Det kan vara sånt som är lite riskfyllt för dig att utföra eller som du kanske har lite svårt att klara själv. Ring till oss på Galejan och kolla om du kan får vår hjälp. Vi kommer om vi kan. Vi utför tjänsten gratis.
Kontaktuppgifter hittar du till höger här på sidan.

Second-hand
På Storgatan 72 finns vår Second-Handaffär. Till den kan du lämna in saker som du inte längre använder eller behöver. Vi tar emot husgeråd, prydnadssaker, mattor, gardiner, möbler, böcker, kläder med mera men elektronik såsom tv, datorer tar vi inte emot. 

Genom att skänka till Second-Hand/Återbruk bidrar du till att göra miljön bättre på flera olika sätt. Och du kan även glädja andra som får nytta av det du själv inte längre använder.

Det du skänker ska vara av helt , rent och i god kvalité så att det går att sälja i vår butik. Kontakta oss gärna om du har frågor. Kontaktuppgifter hittar du i menyn här på sidan.

Länk till rutiner för Galejans secondhand-affär

Galejans Café
Välkommen in till vårt café för ett gott fika och gemenskap. Öppettiderna för vårt café hittar du i menyn här på sidan.

Återbruksstation och Återbruket
Vid Malå ÅVC finns Galejans Återbruksstation. Här har du som besökare möjlighet att lämna av det som går att återbruka. Vi hämtar upp grejorna och tvättar, limmar och lagar vid verksamheten Återbruket innan de går till försäljning på Galejans Second-hand.

Galejan vill sätta fokus på miljön och på återbruk som är det bästa miljötänkandet som man kan ha. Det spar på våra naturtillgångar, minskar på nytillverkning av olika produkter. Det du inte längre behöver kan blir till glädje och nytta för någon annan. Så släng inte utan lämna till Galejans Second-hand eller till Återbruket. 

Senast uppdaterad den 14 februari 2020

Translate the website with Google translate.