E-faktura

E-faktura för leverantörer
Från och med den 1 april 2019 kommer en ny lag om e-faktura. De nya reglerna innebär att alla företag som är leverantörer till stat, kommun och landsting måste skicka elektroniska fakturor enligt en ny europeisk standard till sina offentliga kunder.Detta gäller för upphandlingar samt alla inköp som görs efter 1 april. Lagen kommer alltså inte att gälla retroaktivt. Enligt lagkravet godtas inte PDF som e-faktura.

Följ denna länk för information från Malå kommun

Följ denna länk och läs mer på www.digg.se

Få e-faktura från Malå kommun
E-faktura är ett elektroniskt sätt att betala fakturor för dig som har internet­bank. Malå kommun erbjuder e-faktura för alla våra fakturor. Det kostar inget att ansluta sig till e-faktura och du anmäler dig till tjänsten via din internet­bank.

E-faktura är en elektronisk faktura som kommer till din internetbank. Den innehåller samma uppgifter som en pappersfaktura och kommer med samma intervall som du skulle ha fått din pappersfaktura. Du ser att det finns en e-faktura att godkänna när du loggar in på din internet­bank. När du kontroll­erat en faktura behöver du bara godkänna den. Alla uppgifter, OCR-nummer, belopp och förfallodag finns redan registrerade.

Du anmäler i din internetbank att du vill betala dina fakturor från kommunen med e-faktura.
Sök efter "Malå kommun" i listan över företag och kommuner som kan erbjuda e-faktura.
Välj "Hämta" och fyll i anmälningsformuläret direkt på skärmen. Byter du bank måste du komma ihåg att meddela kommunen direkt eller via internetbanken.

Senast uppdaterad den 11 januari 2024

Translate the website with Google translate.