Brottsförebyggande arbete

Samhället har allt att vinna på minskad brottslighet och ökad trygghet för medborgarna. Den främsta förutsättningen för ett brottsförebyggande arbete är att hela kommunen är med och jobbar mot samma mål men utifrån våra olika roller.

Det brottsförebyggande arbetet är tvärsektoriellt, det är alltså inte upp till bara en förvaltning eller en aktör att ansvara, genomföra eller utveckla detta arbete utan det är ett gemensamt ansvar, tillsammans.

Som enskild individ kan du vara med och hjälpa oss på olika sätt till exempel; vara med och nattvandra, ge dina ideér och synpunkter till oss, informera om du ser något som händer i ditt område, vara med i grannsamverkan

Under denna sida kan du läsa mer om det brottsförebyggande arbetet i Malå kommun och hur du själv kan engagera dig i det brottsförebyggande arbetet.


Vår vision:

Malå ska vara en välkomnande och trygg kommun där utveckling sker.

Tvärsektoriell samverkan

Som en del av det brottsförebyggande arbetet ska lyckas krävs en tvärsektoriell samverkan där kommun, polis, region och civilsamhälle arbetar tillsammans, långsiktigt och strategiskt.

REK-gruppen 

REK står för rekognosering och är Malå kommuns förebyggande grupp som jobbar operativ med insatser som framkommer utifrån en gemensam uppfattning om vilka problem som finns lokalt i Malå.

Representanterna i REK-gruppen:

  • Lokalpolisområde Skellefteå: Områdespolis och Kommunpolis
  • Region Västerbotten: Verksamhetsansvarig Malå Sjukstuga
  • Malå kommun: Folkhälsosamordnaren, Skolan/Elevhälsa, Socialtjänsten, Integration, Fritidsgården, Kultur & Fritid, Miljö och Bygg.
  • Civilsamhälle: Malå IF, RF-SISU, Svenska kyrkan och Företagarna Malå kommun. 

Andra aktörer kan bjudas in och delta utifrån den lokala problembild som uppstår.

 

 

Senast uppdaterad den 11 januari 2024

Translate the website with Google translate.