Language Lättläst E-tjänster

SchoolSoft

Välkommen till Malå kommuns skolportal - SchoolSoft

Systemet är webbaserat vilket innebär att det är tillgängligt från vilken internetuppkopplad dator som helst. Du kan även ladda ned appen till din mobiltelefon/platta. Länkar till den webbaserade inloggningssidan ser du här intill. 

Oavsett om man loggar in som elev eller vårdnadshavare skapas en personlig startsida med information som är relevant just för dig. Skaparna av systemet har fokuserat på att förbättra skolans kontakt med hemmen och att underlätta lärarens administration. 

Du som vårdnadshavare kan via systemet ha full kontroll över vad som är aktuellt på skolan och vad som händer i alla kurser. Du kan bland annat:

  • Se barnets schema
  • Se skolkökets matsedel 
  • Se klasslistor
  • Se planeringar, uppgifter och resultat
  • Se betyg
  • Lägga in frånvaro för ditt barn
  • Se veckobrev och annan information som pedagoger och skolledning skickar ut
  • Få notiser i din telefon om barnet anmäls frånvarande på en lektion
  • Skriva meddelanden till pedagoger och skolledning
Senast uppdaterad den 18 juni 2019

Aktuellt

Vinterbild med utemiljö vid Nilaskolan med skolgård och byggnader samt Tjamstanbackarna i bakgrunden.

Fotograf: Ida Söderström

SAMVERKANSAVTAL OM GYMNASIEUTBILDNING I VÄSTERBOTTENS LÄN

Utbildning och barnomsorg

Malå kommun har valt att teckna samverkansavtal om gymnasieutbildning i Västerbottens län. Det innebär att föregående beslut om gymnasiesamverkan endast med Skellefteå kommun ändras. Nuvarande bussförbindelser mellan Malå och Skellefteå innebär att en skoldag inklusive restid för en dagpendlande elev från Malå kan uppgå till drygt 13 timmar.

Att Malå kommun har tecknat samverkansavtal om gymnasieutbildning i Västerbottens län innebär att det nu står fritt för eleverna från Malå att söka och bli förstahandsmottagna på samtliga gymnasieutbildningar i länet.

BARN- OCH UTBILDNINGSAVDELNINGEN SÖKER VIKARIER

Utbildning och barnomsorg

Är du intresserad tar du kontakt med barn- och utbildningskontoret på tfn 0953-14080, via e-post boukontor@mala.se eller ännu bättre – kom förbi på kontoret! Vi behöver ditt namn, telefonnummer, information angående vilken/vilka av våra verksamheter/ämnen du är intresserad att vikariera inom, vilka veckor/dagar/tider vi kan ringa dig, ifyllt kontrakt för tystnadsplikt samt ett utdrag från polisregistret.

Välkommen till oss!

Translate the website with Google translate.